Citromos-kapros fogasfilé grillezve Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

4 szelet filézett fogas
kapros grillfűszer
3 banán
1,5 dl olívaolaj

a körethez
80 dkg kisebb méretű újburgonya
1 dl olívaolaj
só, Å‘rölt bors

Kapros grillfűszer
1 kiskanál só
1 csapott mokkáskanál Å‘rölt fehér bors
1 púpozott kiskanál aprított friss, vagy szárított kapor
1 mokkáskanál reszelt friss, vagy szárított citromhéj

ELKÉSZÍTÉS

A fogasszeleteket szárítsuk le papírtörlÅ‘vel, tegyük magas falú edénybe, és minden oldalukat egyenletesen szórjuk be a kapros fűszerrel. Locsoljuk meg 1 citrom levével, az olívaolajjal, és hűtÅ‘be téve pácoljuk 1-2 óráig. A körethez az újkrumplit héjastól fÅ‘zzük meg sós vízben, szűrjük le, és hosszában vágjuk félbe. Tegyük keverÅ‘edénybe, sózzuk, borsozzuk meg, öntsük rá az olívaolajat, és lazán forgassuk össze. A pácolt fogasszeleteket a burgonyával és a két félbevágott citrommal együtt a forró grillen süssük meg, és tányérra rendezve tálaljuk.
 
Kapros grillfűszer

 A sót, a borsot, a felaprított kaprot, a reszelt citromhéjat szórjuk kis edénybe, jól keverjük össze, és fűszerezzük vele a fogasfilét. Javasolt eltarthatósága, ha csak szárított fűszerekbÅ‘l áll, jól zárható kisüvegben 3-4 hét.

Forrás: http://www.fakanal.hu/