| | | HOZZÁVALÓK:
4 szelet filézett fogas kapros grillfűszer 3 banán 1,5 dl olívaolaj
a körethez 80 dkg kisebb méretű újburgonya 1 dl olívaolaj só, Å‘rölt bors
Kapros grillfűszer 1 kiskanál só 1 csapott mokkáskanál Å‘rölt fehér bors 1 púpozott kiskanál aprított friss, vagy szárított kapor 1 mokkáskanál reszelt friss, vagy szárított citromhéj
ELKÉSZÍTÉS
A fogasszeleteket szárítsuk le papírtörlÅ‘vel, tegyük magas falú edénybe, és minden oldalukat egyenletesen szórjuk be a kapros fűszerrel. Locsoljuk meg 1 citrom levével, az olívaolajjal, és hűtÅ‘be téve pácoljuk 1-2 óráig. A körethez az újkrumplit héjastól fÅ‘zzük meg sós vízben, szűrjük le, és hosszában vágjuk félbe. Tegyük keverÅ‘edénybe, sózzuk, borsozzuk meg, öntsük rá az olívaolajat, és lazán forgassuk össze. A pácolt fogasszeleteket a burgonyával és a két félbevágott citrommal együtt a forró grillen süssük meg, és tányérra rendezve tálaljuk. Kapros grillfűszer A sót, a borsot, a felaprított kaprot, a reszelt citromhéjat szórjuk kis edénybe, jól keverjük össze, és fűszerezzük vele a fogasfilét. Javasolt eltarthatósága, ha csak szárított fűszerekbÅ‘l áll, jól zárható kisüvegben 3-4 hét. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|