Citromos kagylósaláta Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 

 
HOZZÁVALÓK:

2 doboz kagyló (konzerv)
3 citrom
1 fej lilhagyma
2 citromfűág
4 evÅ‘kanál olaj
1 evÅ‘kanál színes bors
Å‘rölt bors

ELKÉSZÍTÉS

A kagylókat lecsöpögtetjük, és salátástálba tesszük. A hagymát felkarikázzuk. 1 citromot vékony szeletekre vágunk. A citromfűágat felaprítjuk, és a kagylókra szórjuk. Az olajat, 2  citrom levét, a színes borsot és csipetnyi Å‘rölt borsot simára keverünk, majd ezt is a kagylókra öntjük, és jól átforgatjuk. Folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtÅ‘be tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Pirítóssal tálaljuk.

Még erÅ‘sebb ízt kapunk, ha a kagylók mellé rákokat is fÅ‘zünk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/