|
|
|
HOZZÁVALÓK:
személyenként 20 dkg cápaharcsa (Pangasius) halfilé
zsemlemorzsa
só
olaj, a sütéshez
a mártáshoz
5 dkg cukor
5 dkg méz
3 dl víz
1 csokor kapor
1 kiskanál rózsabors
citromlé
só
ELKÉSZÍTÉS
A halfilét finoman sózzunk meg, forgassuk zsemlemorzsába, és serpenyÅ‘ben, kevés olajban süssük meg. Figyeljünk a sütésnél, nem szabad, hogy az olaj túl forró legyen, mert megég a hal. Úgy süssük, hogy csak egyszer fordítsuk meg! A mártáshoz a cukrot és a mézet a vízben oldjuk fel, és a felére forraljuk be. Csipetnyi sóval és kevés citromlével ízesítsük. Amíg a szirup forr, a kaprot vágjuk finomra, és törjünk rózsaborsot fűszermozsárban. Amikor a mártásalapunk eléri a kívánt sűrűséget, keverjük bele a kaprot és a borsot. Köretnek vajban pirult mogyoróburgonyát, vele sült citromot és cukkinitadjunk. Tálaláskor elÅ‘ször a köretet, majd a halat tegyük a tányérra, és locsoljuk meg a mártással.
|
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|