| | | HOZZÁVALÓK:
személyenként 5 rákfarok citromlé só
a panírozáshoz liszt tojás zsemlemorzsa
a dresszinghez 10 dkg málna 5 dkg cukor 2 dl víz fél dl balzsamecet fél dl olívaolaj 1 kávéskanál mustár citromlé
ELKÉSZÍTÉS
A rákfarkakat tisztítsuk meg, csak a farokúszó páncélját hagyjuk rajtuk. A hátoldalukat éles késsel nyissuk ki, a belüket vegyük ki. A rákokat öblítsük le, és hajtsuk szét. Csipetnyi sóval, kevés citromlével ízesítsük, majd hagyományos módon panírozzuk be, végül forró olajban süssük meg. A dresszinghez a málnát a cukorral és a vízzel forraljuk fel. Amikor a felére visszaforrt, passzírozzuk át, hogy a málna magjai ne kerüljenek az öntetbe. Adjuk hozzá a balzsamecetet, a mustárt meg az olívaolajat, és keverjük simára. Néhány csepp citromlével ízesítsük, és tálalásig tegyük hűtÅ‘be. Halmozzunk tányérra jól megmosott, lecsepegtetett színes salátaleveket, locsoljuk meg az öntettel, majd a sült rákfarkakat szépen rendezzük el a salátán. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|