Brokkolis lazac Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
 
HOZZÁVALÓK:

70 dkg lazac
4 evőkanál vaj
1 darab citrom
1 darab citrom (zöld)
őrölt bors

fél fej lilhagyma
1 kg brokkoli

ELKÉSZÍTÉS

A vajat hevítsük fel, sózzuk, borsozzuk, szórjuk bele a finomra vágott hagymát, a citromok reszelt héját, és öntsük rá a levüket is. A lazacot egészben vagy szeletekben tegyük alufóliára, locsoljuk meg a fűszeres vajjal, majd zárjuk le légmentesen. Melegítsük elő a sütőt 160 ˘XC-ra, és az alufóliába zárt halat tepsire téve kicsi vízfürdőben pároljuk 10-15 percig. Szedjük rózsákra a brokkolit, sós vízben néhány percig forrázzuk, majd lecsepegtessük le, és  forgassuk át a vajban. Bármilyen tejszínes szósszal kínálhatjuk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/