| | | HOZZÁVALÓK:
50 dkg (konzerv vagy üveg) kagyló 1 fej vöröshagyma 1 szár angol zeller 3 gerezd fokhagyma 2 evÅ‘kanál olívaolaj 1 dl száraz fehérbor Å‘rölt bors só
A mártáshoz 50 dkg paradicsom 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 evÅ‘kanál olívaolaj 1 csokor friss bazsalikomlevél 1 dl tejföl Å‘rölt bors só
ELKÉSZÍTÉS
A mártáshoz a megmosott paradicsomokat darabokra vágjuk, a felaprított hagymával és fokhagymával együtt serpenyÅ‘be tesszük, megöntözzük az olajjal, és néhány összetépkedett bazsalikomlevelet adunk hozzá. Fél óráig kis lángon pároljuk, majd amikor kihűlt, összeturmixoljuk, és félretesszük. A finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a zellert egy másik serpenyÅ‘be tesszük, olajjal meglocsoljuk, hozzáadjuk a lecsöpögtetett kagylókat, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a borral. Belekeverjük a paradicsommártást, és 8-10 percig fÅ‘zzük. Végül beleforgatjuk a tejfölt, és meghintjük finomra vágott bazsalikommal. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|