Aszpikos avokádós rák Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 7
ElégtelenKitűnÅ‘ 

 
HOZZÁVALÓK:

2 uborka
6 zselatinlap
2 citrom (leve)
3 avokádó (érett)
25 dkg gomolya sajt
35 dkg (konzerv) rákhús
3 dl tejszín
2 evÅ‘kanál reszelt torma
Å‘rölt bors
ELKÉSZÍTÉS
 1. Az uborkákat felkarikázzuk, megsózzuk, és 1 óráig állni hagyjuk. 22 cm hosszú és 8 cm széles mély formát olajjal kikenünk. 3 zselatinlapot 10 percre hideg vízbe áztatunk. 2 evÅ‘kanál citromlevet megmelegítünk, és a tűzrÅ‘l levéve belekeverünk 2 kinyomkodott zselatinlapot.
 2. Az avokádókat meghámozzuk, kimagozzuk, kettÅ‘t apróra vágunk, majd pürésítjük. Belekeverünk 2 evÅ‘kanál citromlevet, a gomolya sajtot, és sóval, borssal ízesítjük. A maradék avokádót kockákra vágjuk, és a maradék citromlével meglocsoljuk.
 3. A maradék zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A rákot lecsöpögtetjük. Ha szükséges, vastag részeit levesszük. 2 evÅ‘kanál ráklevet megmelegítünk, majd a tűzrÅ‘l levéve belekeverjük a kinyomkodott zselatint. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a tormát és a zselatinos rákot.
 4. Az uborkakarikák egy részével a forma alját és az oldalát befedjük. Az avokádókrém felét, a tormás krém felét, a rákot és az avokádókockákat a  formába rétegezzük, majd a maradék avokádókrém és tormás krém következik. Az uborkakarikákkal befedjük. Letakarva 12 órára hűtÅ‘be tesszük.

Forrás: http://www.fakanal.hu/