| | | HOZZÁVALÓK:
2 uborka 6 zselatinlap 2 citrom (leve) 3 avokádó (érett) 25 dkg gomolya sajt 35 dkg (konzerv) rákhús 3 dl tejszín 2 evÅ‘kanál reszelt torma Å‘rölt bors só | ELKÉSZÍTÉS | | 1. Az uborkákat felkarikázzuk, megsózzuk, és 1 óráig állni hagyjuk. 22 cm hosszú és 8 cm széles mély formát olajjal kikenünk. 3 zselatinlapot 10 percre hideg vízbe áztatunk. 2 evÅ‘kanál citromlevet megmelegítünk, és a tűzrÅ‘l levéve belekeverünk 2 kinyomkodott zselatinlapot.
| | 2. Az avokádókat meghámozzuk, kimagozzuk, kettÅ‘t apróra vágunk, majd pürésítjük. Belekeverünk 2 evÅ‘kanál citromlevet, a gomolya sajtot, és sóval, borssal ízesítjük. A maradék avokádót kockákra vágjuk, és a maradék citromlével meglocsoljuk.
| | 3. A maradék zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A rákot lecsöpögtetjük. Ha szükséges, vastag részeit levesszük. 2 evÅ‘kanál ráklevet megmelegítünk, majd a tűzrÅ‘l levéve belekeverjük a kinyomkodott zselatint. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a tormát és a zselatinos rákot.
| | 4. Az uborkakarikák egy részével a forma alját és az oldalát befedjük. Az avokádókrém felét, a tormás krém felét, a rákot és az avokádókockákat a formába rétegezzük, majd a maradék avokádókrém és tormás krém következik. Az uborkakarikákkal befedjük. Letakarva 12 órára hűtÅ‘be tesszük.
|
|
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|