Lazacos-sonkás hajdinapalacsinta Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

6-6 dkg búza- és hajdinaliszt
2,5 dkg vaj
2 tojás
2,5 dl tej
2 evÅ‘kanál apróra vágott petrezselyem

A töltelékhez
4 szelet sonka
8 dkg parmezán sajt
4 szelet lazac (füstölt)
2-2 evÅ‘kanál piros kaviár és apróra vágott kapor

ELKÉSZÍTÉS

A vajat megolvasztjuk, a tojásokat felverjük. Mély tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a vajat és a tojásokat. Állandón kevergetve apránként hozzáöntjük a tejet, majd a petrezselymet. 1 órára hûtÅ‘be tesszük. Kiolajozott serpenyÅ‘ben 4 vékony palacsintát sütünk, majd tányérokra tesszük, mindegyikre 1-1 szelet sonkát rakunk, vékonyra vágott sajtdarabkákkal megszórjuk, és borssal meghintjük. Újra sütünk 4 palacsintát, tányérokra tesszük, mindegyikre 1-1 szelet füstölt lazacot rakunk, majd kaviárt teszünk rájuk, és kaporral megszórjuk. Tálaláskor 1-1 félbehajtott sonkás és lazacos palacsintát kínálunk.

Jó tudni
A palacsintákat melegen tarthatjuk gÅ‘zben vagy sütÅ‘ben. GÅ‘zben: alufóliával befedett tányért kétharmadáig lobogó vízzel töltött lábasra teszünk, tányérra rakjuk a palacsintákat, egy másik tányérral lefedjük, úgy, hogy a gÅ‘z ne férhessen a tányér alá. SütÅ‘ben: a palacsintákat alufóliával lefedjük, és meleg sütÅ‘ben átforrósítjuk (kb. 15 perc).