| | | HOZZÁVALÓK:
1 kg fekete kagyló 2 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 csípÅ‘s pirospaprika 50 dkg (fagyasztott, tisztított) tenger gyümölcsei 6 evÅ‘kanál olívaolaj 1 citrom 1 evÅ‘kanál korianderlevél 40 dkg kagylótészta 2 szár angol zeller 10 dkg rucola saláta Å‘rölt bors só
ELKÉSZÍTÉS
A tésztát forrásban lévÅ‘ sós vízben megfÅ‘zzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és hűlni hagyjuk. A kagylót kefével megtisztítjuk, megmossuk, az egyik hagymával és a fokhagymával együtt lábasba tesszük, és 5 percig melegítjük, amíg a kagylók szétnyílnak. Kiszedjük a húsát, és egy tálban félretesszük. A másik hagymát és a pirospaprikát felaprítjuk, a felengedett tenger gyümölcseit kevés olajban néhány perc alatt átforgatjuk, majd tálba öntjük. Meglocsoljuk kevés olajjal, a citrom levével, beletesszük a hagymát, a paprikát, a finomra vágott koriandert, majd megsózzuk és megborsozzuk. Lefedjük fóliával, és 30 percre hűtÅ‘be tesszük, hogy az ízek összeérjenek. A kihűlt tésztát salátástálba öntjük, a zellerszárakat felkarikázzuk, a rucolát durvára vágjuk, és hozzákeverjük a tésztához. Végül hozzáadjuk a kagylókat meg a tenger gyümölcseit is, és alaposan átkeverjük. ElÅ‘ételként kínálhatjuk, de olyan laktató, hogy egy könnyÅ‘ ebéd fÅ‘étele is lehet. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|