Aszpikos tojás lazaccal Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 3
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
 HOZZÁVALÓK:

1 tasak instant zselépor
5 dl víz
1-1 evÅ‘kanál citromlé és ecet
2 evÅ‘kanál vörös kaviár
4 tojás
4 szelet füstölt lazac
1 csokor kapor

A tálaláshoz
citrom
fejes saláta

ELKÉSZÍTÉS

A zseléport elÅ‘írás szerint vízzel elkeverjük, majd a citromlével ízesítjük, kihűtjük. Közben 1 liter vizet az ecettel felforralunk. A tojásokat feltörjük, csészékbe csúsztatjuk, és óvatosan az ecetes forró vízbe tesszük. Kb. 3 percig fÅ‘zzük, míg a fehérjerész megkeményedik, majd konyhai papírtörlÅ‘re szedjük, hogy minden nedvességet felitassunk róluk. Amikor a zselé elkészült, felét kisebb forma aljára simítjuk, és hűtÅ‘be tesszük, hogy megdermedjen. Kaporral megszórjuk, a lazac felével befedjük, és rátesszük a tojást. A maradék lazacot rátesszük, kaviárral megszórjuk, a maradék aszpikkal bevonjuk, és 1 napra hűtÅ‘be tesszük Tálaláskor néhány kaporszálat és kevés kaviárt teszünk a tetejére, salátával és citrommal díszítve kínáljuk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/