MTZ-Bendix Kft. | MTZ és munkagép alkatrészek és tartozékok kis- és nagykereskedelme

4465 Rakamaz, Szent István utca 119.

Telefon/fax: 06-42/371-948, 06-42/370-203

Hiba
  • Hiba történt a hírcsatorna adatainak betöltésekor.


Tollhegytészta tonhallal Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

15-15 dkg tonhal olajban (konzerv) és (konzerv) zöldborsó
2 ág angol zeller
5 dkg kapribogyó
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál olívaolaj
20 dkg (konzerv) paradicsom
10 dkg garnélarák
1 citrom
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál petrezselyem
30 dkg tollhegy (penne) tészta
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, hűlni hagyjuk. A hagymát finomra vágjuk, a zellert felkarikázzuk, és 2 evőkanál olajban 5 percig pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, és még 5 percig pároljuk. Levesszük a tűzről, beletesszük a lecsöpögtetett kapribogyót, garnélarákot, zöldborsót, darabokra tördelt tonhalat, a maradék olajat, a zúzott fokhagymát, a citrom levét, a petrezselymet, és sóval, borssal ízesítjük. Összeforgatjuk a tésztával, fóliával lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük, közben többször megkeverjük.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Paella a tenger gyümölcseivel Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

20-20 dkg hosszú szemű rizs és paprikás kolbász
25-25 dkg aprórák és kagyló
10-10 dkg sertéscomb, királyrák (konzerv) és zöldborsó (mirelit)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
2,5 dl csirkehúsleves (leveskockából)
1 evőkanál olaj
1,5 dl fehérbor
csipetnyi sáfrány

ELKÉSZÍTÉS

Mély lábasba tesszük a vékony szeletekre vágott húst, a felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt és a felkockázott paradicsomot. Megpároljuk, majd lefedjük, és félretesszük. Kevés olajban 1 percig pirítjuk a rizst, majd a húslevessel és a borral felöntjük, és lefedjük. Ismét felforraljuk, közben gyakran kevergetjük, majd  kislángon teljesen puhára főzzük, végül belekeverjük a sáfrányt, a rákot, a kagylót, a királyrákot és a zöldborsót. Még 5 percig főzzük, hogy a kagylók kinyíljanak. A húsos részhez keverjük, összemelegítjük, és melegen tálaljuk.

Zamatosabb lesz, ha nem őrölt, hanem szálas sáfrányt használunk. Ezt 1 evőkanál vízbe áztatjuk, majd átszűrjük, és ezt a lét adjuk a rizshez.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Gombás-boros hal Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

4 tőkehalfilé
2 sárgarépa
10 dkg gomba
2 póréhagyma (fehér része)
3 dkg vaj
1 dl száraz fehérbor
sült halak fűszerkeverék
csipetnyi Cayenne bors
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A répát, a gombát és a pórét vékony csíkokra vágjuk. A vajat serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk a zöldségeket, és beleöntjük a bort. Összekeverjük, 6 percig pároljuk, majd sóval, borssal ízesítjük. 4 négyzet alakú alufóliadarab közepére elosztjuk a zöldségkeverék felét, erre teszünk egy-egy halat megszórjuk a Delikát Sült halak fűszerkeverékkel, majd a maradék zöldségkeverékkel befedjük a szeleteket. Cayenne borssal meghintjük, és félhold alakban lezárjuk a fóliákat. Barbecue-sütőn 20 percig sütjük. (A sütés végére az alufólia jól felfújódik.) Tányérokra tesszük, de nem vesszük ki a fóliából, úgy kínáljuk. Currys rizst adhatunk mellé.

Variáció
Könnyebb fogást kapunk, ha elhagyjuk a vajat, és helyette 2 evőkanál tejszínt használunk.

Jó tudni
Vastag alufóliát használjunk, vagy csináljunk két réteget, hogy semmi ne folyjon ki belőle! A sütőpapírral ellentétben, az alufólia a hosszú ideig tartó sütésre és a magas hőfokon készített ételekhez való.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Spárgás pisztráng fűszermártással Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

60 dkg fehér spárga
4 szelet pisztráng
2 evőkanál mogyoróolaj

A mártáshoz
1 tojás
1 dl tejszín
2 evőkanál salátaecet
25 dkg vaj
1-1 evőkanál finomra vágott friss kapor, petrezselyem, snidling és zsázsa
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A spárgákat meghámozzuk, a kemény végüket levágjuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük. A mártáshoz a tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a tejszínt is habbá verjük. Az ecetet felforraljuk, levesszük a tűzről, és forgácsonként hozzákeverjük a hideg vajat. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a tojássárgáját, és fakanállal majd elektromos habverővel 1-2 percig keverjük. Hozzáadjuk a felvert tejszínt, végül a tojásfehérje habot, és belekeverjük a fűszereket, majd mártásos tálkába öntjük. A halszeletek mindkét oldalát olajjal bekenjük, és grillsütőben kb. 5 perc alatt megsütjük, majd sózzuk, borsozzuk, tányérra tesszük, körérendezzük a spárgát, és mellé kínáljuk a mártást.
A spárgákat újhagymaszárral csokorba köthetjük, úgy szebben mutatnak a tányéron.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Citromos kagylósaláta Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu

 
HOZZÁVALÓK:

2 doboz kagyló (konzerv)
3 citrom
1 fej lilhagyma
2 citromfűág
4 evőkanál olaj
1 evőkanál színes bors
őrölt bors

ELKÉSZÍTÉS

A kagylókat lecsöpögtetjük, és salátástálba tesszük. A hagymát felkarikázzuk. 1 citromot vékony szeletekre vágunk. A citromfűágat felaprítjuk, és a kagylókra szórjuk. Az olajat, 2  citrom levét, a színes borsot és csipetnyi őrölt borsot simára keverünk, majd ezt is a kagylókra öntjük, és jól átforgatjuk. Folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Pirítóssal tálaljuk.

Még erősebb ízt kapunk, ha a kagylók mellé rákokat is főzünk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Serpenyőben sült harcsafilé Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

80 dkg harcsafilé
4 kávéskanál dijoni mustár
4 kávéskanál ecetes torma
8 dkg vaj
2 dl tejszín
citromlé
liszt
olívaolaj


ELKÉSZÍTÉS

Készítsük elő a halat, sózzuk meg, és forgassuk lisztbe. Forrósítsuk fel a vajat meg kevés olajat, és az egyik oldalukon süssük meg a halakat. Amikor megfordítjuk, tegyük mellé a tormát és a mustárt, majd a filék épségére vigyázva, óvatosan pirítsuk meg a hallal együtt. Amikor a hal átsült, forraljuk ki a mártást a tejszínnel, és ízesítsük néhány csepp citromlével. Petrezselymes burgonyával kínáljuk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Hallal töltött sajtos káposzta Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

6 káposztalevél
50 dkg hal
6 szelet köményes sajt
2 fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 dl tejszín
1 dl száraz fehérbor
1 dl víz
2 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

4 káposztalevelet megmosunk, 2 percig sós vízben főzzük (blansírozzuk), majd hideg vízzel leöblítjük. A maradék 2 káposztalevelet apróra vágjuk, a halat és 2 szelet sajtot felkockázunk. A hagymát apróra vágjuk, 3 percig az olajban pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott káposztát, a halat, a sajtkockákat, 1 evőkanál tejszínt, és a petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük, és állandóan kevergetve 3 percig főzzük, majd langyosra hűtjük. Ezzel a káposztaleveleket megtöltjük, a széleket behajtjuk, kivajazott tepsibe tesszük, és vizet öntünk alá. Mindegyikre 1-1 szelet sajtot teszünk. Forró sütőben 15 percig sütjük, a sütés vége előtt 5 perccel a bort, a maradék tejszínt összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, és a káposzta köré öntjük. Főtt burgonyával körítve tálaljuk.

Variáció Káposztalevél helyett kínai kelt is használhatunk, igaz, az édesebb ízű.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Halkrémleves garnélával Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

1 kg tisztított tengeri halfilé
6 garnélarák-farok
20 dkg fekete tészta
1 édeskömény gumó
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 dl olívaolaj
1 csokor petrezselyem
10 dkg vaj
5 dl tejszín
só, őrölt bors

ELKÉSZÍTÉS

Az édesköményt pároljuk meg a vajban a hagymával, a fokhagymával és a hallal, majd öntsük fel a tejszínnel és 1,5l liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk meg, és addig főzzük, míg a lé egyharmada elfő. Ezután turmixoljuk össze, és finom szűrőn szűrjük át. A fekete tésztát főzzük al'dente (roppanósan puhára). A megtisztított rákokból 4 darabot forró olajban süssünk meg egészben, és tegyük félre. A maradékot daraboljuk fel,  az olajban süssük meg ezt is, és adjuk hozzá a fekete tésztát. Sózzuk, borsozzuk meg, kevés hallével pároljuk át, és szórjuk meg friss petrezselyemmel.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Grillezett lazac currys gombával Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

4 szelet lazac
2 evőkanál olaj

A currys gombához
1 fej vöröshagyma
2 cm-es darabka gyömbér
1 evőkanál csípős curry
2 dkg vaj
30 dkg apró gomba
2,5 dl kókusztej
őrölt bors


A díszítéshez
kapor

ELKÉSZÍTÉS

A gyömbért meghámozzuk és lereszeljük. Egy serpenyőben a vajban a curryt és a gyömbért 1 percig sütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. A gombát is a hagymához adjuk, sóval ízesítjük, és félpuhára pároljuk. Kevergetve apránként beleöntjük a kókusztejet, és készre főzzük. Közben a lazacszeleteket olajjal megkenjük, sóval, borssal meghintjük, és grillen pirosra sütjük. Tányérokra osztjuk, a currys gombával leöntjük, és kaporral díszítve, rögtön tálaljuk

Variáció
Bármilyen gombából készíthetjük, lényeg, hogy illatos, ízletes fajta legyen.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Tonhalas búzasaláta Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

3 citrom (leve)
20 dkg bulgur (búzatöret)
20 dkg olajos tonhal (konzerv)
3 fej vöröshagyma
2 csokor petrezselyem
1 csokor friss korianderlevél
1 csokor mentalevél
3 paradicsom
6 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
25 dkg aprórák
sült halak fűszerkeverék


A díszítéshez
uborkakarikák
friss mentalevél

ELKÉSZÍTÉS

A bulgurt addig mossuk, míg átlátszó, tiszta víz marad utána. 3,5 liter vizet cserépedényben (római tálban) összekeverünk 1 citrom levével, 1 kávéskanál sóval, és beleszórjuk a bulgurt. 30 percig állni hagyjuk, míg minden vizet magába szív, majd szitára öntjük, és minden vizet kinyomunk belőle. A hagymákat megtisztítjuk, a zöld csokrokat megmossuk, majd lecsöpögtetjük, leveleiket külön-külön apróra vágjuk. A paradicsomokat meghámozzuk, belsejüket kikaparjuk, és húsukat összezúzzuk. A halat felkockázzuk, Delikát Sült Halak fűszerkeverékkel megszórjuk, és 20 percig állni hagyjuk. Salátástálban összekeverjük a bulgurt, az apróra vágott zöldeket, az olajat, a maradék citromlét, a zúzott fokhagymát, a rákokat, a paradicsomot és a halkockákat. 3,5 órára hűtőbe tesszük. Amikor kész, újrafűszerezzük, és ha szükséges, adunk még hozzá kevés citromlét. Uborkakarikákkal és mentalevéllel díszítjük.
Bulgurt (búzatöretet) bioboltokban, gyógynövényboltokban szerezhetünk be.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 


7. oldal / 11

Mezőgazdasági hírek

Napi horoszkóp

Időjárás

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa:48
mod_vvisit_counterTegnap:56
mod_vvisit_counterEzen a héten:238
mod_vvisit_counterMúlt héten:369
mod_vvisit_counterE hónapban:14225
mod_vvisit_counterMúlt hónapban:14937
mod_vvisit_counterÖsszes látogató:544215

Alkatrész katalógus

MTZ katalógus

Ma 2020. október 29., csütörtök, Nárcisz napja van. Holnap Alfonz napja lesz.

Árfolyam


Valuta:  2020. október 29.
Kattintson, és
EUR  European euro. Used by 15 member states and 6 countries or areas outside the European union.    
HUF  Hungarian forint    
CHF  Swiss franc    
USD  US dollar    
SEK  Swedish krona    
NOK  Norwegian krone    
DKK  Danish krone    
ISK  Icelandic krona    
BGN  Bulgarian lev    
CZK  Czech koruna    
GBP  Pound sterling. Scotland and Northern Ireland issues own, diffrent, banknotes.    
HRK  Croatian kuna    
PLN  Polish zloty    
RON  New Romanian leu. As of 1 July 2005 the currency of Romania is the new Romanian leu (RON). 1 RON equals 10,000 old Romanian lei (ROL).    
RUB  Russian rouble    
TRY  New Turkish lira. New Turkish lira. As of 1 January 2005 the currency of the Republic of Turkey is the new Turkish lira (TRY). 1 TRY equals 1,000,000 old Turkish liras (TRL).    
AUD  Australian dollar    
CAD  Canadian dollar    
CNY  Chinese yuan renminbi    
THB  Thai baht    

Hírek

Alkatrészek

Játék