MTZ-Bendix Kft. | MTZ és munkagép alkatrészek és tartozékok kis- és nagykereskedelme

4465 Rakamaz, Szent István utca 119.

+36 20 455 9721 ● mtzbendixkft@gmail.com



Brokkolis lazac Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

70 dkg lazac
4 evőkanál vaj
1 darab citrom
1 darab citrom (zöld)
őrölt bors

fél fej lilhagyma
1 kg brokkoli

ELKÉSZÍTÉS

A vajat hevítsük fel, sózzuk, borsozzuk, szórjuk bele a finomra vágott hagymát, a citromok reszelt héját, és öntsük rá a levüket is. A lazacot egészben vagy szeletekben tegyük alufóliára, locsoljuk meg a fűszeres vajjal, majd zárjuk le légmentesen. Melegítsük elő a sütőt 160 ˘XC-ra, és az alufóliába zárt halat tepsire téve kicsi vízfürdőben pároljuk 10-15 percig. Szedjük rózsákra a brokkolit, sós vízben néhány percig forrázzuk, majd lecsepegtessük le, és  forgassuk át a vajban. Bármilyen tejszínes szósszal kínálhatjuk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/

 
Toszkán saláta Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
 
HOZZÁVALÓK:

80 dkg burgonya
6 olajos szardella (ajóka)
12,5 dkg (konzerv) aszalt paradicsom
5 bazsalikomlevél
1 kávéskanál (konzerv) kapribogyó
6 apró hagyma
1 evőkanál fehérborecet
3 evőkanál olaj
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A burgonyákat megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. A szardellákat és a paradicsomokat lecsöpögtetjük, majd nagyobb darabokra, a bazsalikomleveleket apróra vágjuk. A kapribogyókat lecsöpögtetjük. A hagymákat apróra vágjuk. Mély tálban simára keverjük az ecetet, a kaprit, a bazsalikomot, és sóval, borssal fűszerezzük. Folyamatosan keverve hozzáadjuk az olajat. A burgonyát meghámozzuk, langyosra hűtjük, majd felkarikázzuk. A tálba öntjük, belekeverjük a paradicsomot, a szardellát, a hagymát, és óvatosan összeforgatjuk.

Jó tudni
Olajos szárított paradicsom-konzervet szupermarketekben szerezhetünk be.
  • Önmagában vagy grillezett hal mellé is fogyaszthatjuk.
  • Ha a szárított paradicsomok túl kemények lennének, néhány percig főzzük gőzben!
  • Forrás: http://www.fakanal.hu/

     
    Tonhalas leves gerslivel Nyomtatás
    IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
     
    HOZZÁVALÓK:

    1 fej vöröshagyma
    2 gerezd fokhagyma
    4 evőkanál olaj
    1 kávéskanál köménymag
    1 kávéskanál szemes bors
    1 kávéskanál szárított mentalevél
    20 dkg paradicsompüré
    20 dkg gersli (árpagyöngy)
    25 dkg tőkehal
    25 dkg tonhal
    csipetnyi őrölt kömény
    őrölt bors


    A díszítéshez
    mentalevél

    ELKÉSZÍTÉS

    A hagymát meg a fokhagymát apróra vágjuk, és az olajban megpároljuk. Hozzáadjuk a köménymagot, a szemes borsot, a mentát, a paradicsompürét, 1 liter vízzel felöntjük, és felforraljuk. Beletesszük a halakat, és az újraforrástól számított 10 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. A halak bőrét lehúzzuk, gerincüket kivesszük, és a halhúst kis darabokra vágjuk. A hallét szitán áttörjük, majd újra felforraljuk, beletesszük a haldarabokat, a gerslit, az őrölt köményt, és kislángon még fél óráig főzzük. Újrafűszerezzük, összekeverjük, és mentával díszítve tálaljuk.
    A köményt csak az utolsó pillanatban őröljük meg borsdarálón, így zamatosabb lesz az étel.

    Forrás: http://www.fakanal.hu/

     
    Tonhalas orsótészta-saláta Nyomtatás
    IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
     
    HOZZÁVALÓK:

    20 dkg olajos tonhal (konzerv)
    50 dkg orsótészta
    10-10 dkg fekete és zöld olajbogyó
    3-3 evőkanál kapribogyó (konzerv) és citromlé
    1 gerezd fokhagyma
    5 (ajókagyűrű) szardella
    1,25 dl olaj
    2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
    őrölt bors


    ELKÉSZÍTÉS

    A tonhalat, az olajbogyókat és a kaprit lecsöpögtetjük. Salátástálba tesszük a halat, meglocsoljuk az olajjal és a citromlével, majd belekeverjük a petrezselymet, az olajbogyókat, a kaprit, a zúzott fokhagymát, a kis darabokra vágott szardellákat, és borssal megszórjuk. Óvatosan összekeverjük. Sós vízben kifőzzük a tésztát (vigyázzunk, ne áztassuk el!), majd hideg vízzel leöblítjük. A halas keverékhez adjuk, átforgatjuk, és tálalásig hűtőbe tesszük.

    Variáció
    Másféle hallal is készíthetjük, a lényeg, hogy azokat először gőzben pároljuk puhára.

    Forrás: http://www.fakanal.hu/

     
    Uborkafelfújt sonkás mártással Nyomtatás
    IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
     
    HOZZÁVALÓK:

    10 dkg póréhagyma (fehér része)
    10 dkg burgonya
    10 dkg sonka
    50 dkg és fél uborka
    2 tojás
    5 dl tejszín
    15 dkg vaj
    őrölt bors


    A díszítéshez
    lazacdarabkák
    snidling (apróra vágott)

    ELKÉSZÍTÉS

    A pórét karikákra, a meghámozott burgonyát kockákra vágjuk, az uborkát megtisztítjuk. A háromféle zöldséget sós vízben 30 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük, turmixoljuk, és kihűtjük. Belekeverjük a tojásokat, 2,5 dl tejszínt, sót és borsot. 4 parféformát kivajazunk, beleöntjük a masszát, és forró sütőben, gőzben készre sütjük. A fél uborkát is megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és 3 percig sós vízben forraljuk (blansírozzuk), majd hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. A sonka kétharmadát felkockázzuk, a maradék tejszínnel 3 percig forraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a vajat, és finomra turmixoljuk. A felfújtat a formából kiborítjuk, a krémmel körülöntjük. A kockákra vágott uborkával, a snidlinggel megszórva, lazaccsíkokkal díszítve tálaljuk

    Forrás: http://www.fakanal.hu/

     
    Kagylós-paprikás tészta Nyomtatás
    IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
     
    HOZZÁVALÓK:

    40 dkg tészta
    30 dkg paprika (piros színű)
    1 doboz kagyló (konzerv)
    16 bazsalikomlevél
    2 fej vöröshagyma
    1 gerezd fokhagyma
    4 dkg vaj
    20 dkg paradicsompüré
    borecet
    cukor


    ELKÉSZÍTÉS

    A paprikákat kockákra, a bazsalikomleveleket apróra vágjuk. A hagymákat és a fokhagymát megtisztítjuk. Az olvasztott vajban a paprikakockákat, a bazsalikomot, a petrezselymet, a paradicsompürét, kevés sót, az ecetet és a cukrot fedő alatt kislángon 10 percig főzzük, közben gyakran kevergetjük. A tésztát sós vízben kifőzzük, de ne áztassuk el! A paprikás szószt sima krémmé turmixoljuk, majd kislángon sűrűre főzzük. A kagylókat a szószba forgatjuk. A tésztát lecsöpögtetjük, a kagylós szósszal összekeverjük, és a bazsalikomlevelekkel díszítjük.

    Jó tudni
    Az olasz rigatoni tészta a mi csőtésztánkkal helyettesíthető.
    Kezdő szakácsoknak ajánljuk, hogy turmixoláskor adjanak a szószhoz 15 dkg párolt zsenge zöldborsót.

    Forrás: http://www.fakanal.hu/

     
    Spagetti rákkal Nyomtatás
    IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
     
    HOZZÁVALÓK:

    50 dkg spagetti
    45 dkg zúzott paradicsom
    20 dkg apró rák (konzerv)
    1 fej vöröshagyma
    1 sárgarépa
    3 gerezd fokhagyma
    2 evőkanál olaj
    csipetnyi Cayenne bors
    2 dl száraz fehérbor
    1 kávéskanál cukor
    12 kagyló (konzerv)
    1 dl halászlé (halászlékockából)
    12,5 dkg ringli (ajóka)
    12,5 dkg tonhal
    petrezselyem
    4 dkg vaj
    4 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
    őrölt bors


    ELKÉSZÍTÉS

    A hagymát, a répát és 1 gerezd fokhagymát finomra vágjuk, majd 2 evőkanál olajban megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a cayenne borsot, 1 dl bort és a cukrot. Kevés sóval, borssal ízesítjük, és 30 percig lefedve pároljuk. A kagylókat mély lábasba tesszük a halászlével, a zúzott fokhagymával és a maradék borral. Lefedve 5 percig forraljuk, majd kivesszük, a levet áttörjük. A tonhal húsát kockákra vágjuk, az ajókákkal és a rákokkal a vajban megpirítjuk. A spagettit sós vízben kifőzzük. A paradicsomos szószt, a kagylókat a lével együtt, a petrezselymet és a halas-rákos húst összekeverjük. A kifőtt tésztát tálba tesszük, a meleg szósszal meglocsoljuk, rátesszük a halas keveréket, és forrón tálaljuk.

    Forrás: http://www.fakanal.hu/

     
    Sajtos-pórés nyelvhal Nyomtatás
    IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
     
    HOZZÁVALÓK:

    4 nagy póréhagyma (fehér része)
    20 dkg edami sajt (reszelt)
    4 nyelvhalfilé
    2 dl tejszín
    2 dkg vaj
    őrölt bors


    ELKÉSZÍTÉS

    A pórét hosszában vékonyan felszeleteljük, sós vízben puhára főzzük, majd konyhai papírtörlőre szedjük. Kivajazott mély tepsibe egy adag pórét teszünk, reszelt sajttal megszórjuk, és ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak. Kevés borssal megszórjuk, ráöntjük a tejszínt, és sütőben 35 percig sütjük. A halat is a tepsibe tesszük, sóval, borssal meghintjük, a maradék vajat rámorzsoljuk, és készre sütjük. Főtt burgonyát adunk mellé.

    Olcsóbban is elkészíthetjük, ha a nyelvhalat vékony szeletekre vágott főtt sonkával helyettesítjük.

    Forrás: http://www.fakanal.hu/

     
    Aszpikos-füstölt halas falatok Nyomtatás
    IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
     
    6 személyre

    HOZZÁVALÓK:

    40 dkg lazac (füstölt)
    1 csokor kapor
    2,5 dl halleves (leveskockából)
    3 zselatinlap

    A szószhoz
    2 dl tejszín
    1 evőkanál tormakrém

    A díszítéshez
    salátalevél

    ELKÉSZÍTÉS

    A halat kis darabokra vágjuk. A kaprot megmossuk, leszárítjuk, és apróra vágjuk. Kis alumínium formák aljára egy-egy csipet kaprot teszünk, erre haldarabkákat rakunk. Közben a zselatint néhány percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. A hallét megmelegítjük, egyesével belekeverjük a zselatinlapokat, majd kihűtjük, de közben többször megkeverjük, hogy ne dermedjen meg. A kihűlt hallét a formákba öntjük, és másnapig hűtőbe tesszük. A szószhoz a tejszínt a tormakrémmel habosra keverjük. Az aszpikos halat a formákból tálra borítjuk, és zöldsalátával, citromszeletekkel, koktélparadicsommal díszítjük. A tormakrémet kínáljuk mellé.

    Forrás: http://www.fakanal.hu/

     
    Tonhallal töltött paprika Nyomtatás
    IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
    Tonhallal töltött paprika
    HOZZÁVALÓK:

    4 piros színű paprika
    30 dkg zöldborsó
    2 főtt tojás
    1 kis doboz tonhal (konzerv)
    ételízesítő
    25 dkg majonéz

    A tálaláshoz
    fejes saláta és citrom

    ELKÉSZÍTÉS

    A paprikákat hosszában kettévágjuk, és a magjukat kikaparjuk. Ételízesítővel ízesített vízben a paprikát és a zöldborsót külön-külön blansírozzuk, végül hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögetjük, és kihűtjük. A tonhalat lecsöpögtetjük, és elmorzsoljuk. 2 evőkanál majonézt a zöldborsóval és a hallal összekeverünk, ezzel a paprikákat megtöltjük. Tetejüket tojáskarikákkal, salátalevelekkel és citromszeletekkel megrakjuk. A maradék majonézt külön kínáljuk.
    Könnyebben emészthető lesz ez az étel, és kevesebb kalóriát tartalmaz, ha majonéz helyett natúr joghurttal készítjük el.

    Forrás: http://www.fakanal.hu/

     


    3. oldal / 11

    Mezőgazdasági hírek

    Napi horoszkóp

    Időjárás

    mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
    mod_vvisit_counterMa:73
    mod_vvisit_counterTegnap:65
    mod_vvisit_counterEzen a héten:349
    mod_vvisit_counterMúlt héten:928
    mod_vvisit_counterE hónapban:2725
    mod_vvisit_counterMúlt hónapban:2593
    mod_vvisit_counterÖsszes látogató:688713

    Alkatrész katalógus

    MTZ katalógus

    Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

    Árfolyam

    
    Valuta:  2024. március 28.
    Kattintson, és
    EUR  European euro. Used by 15 member states and 6 countries or areas outside the European union.    
    HUF  Hungarian forint    
    CHF  Swiss franc    
    USD  US dollar    
    SEK  Swedish krona    
    NOK  Norwegian krone    
    DKK  Danish krone    
    ISK  Icelandic krona    
    BGN  Bulgarian lev    
    CZK  Czech koruna    
    GBP  Pound sterling. Scotland and Northern Ireland issues own, diffrent, banknotes.    
    PLN  Polish zloty    
    RON  New Romanian leu. As of 1 July 2005 the currency of Romania is the new Romanian leu (RON). 1 RON equals 10,000 old Romanian lei (ROL).    
    TRY  New Turkish lira. New Turkish lira. As of 1 January 2005 the currency of the Republic of Turkey is the new Turkish lira (TRY). 1 TRY equals 1,000,000 old Turkish liras (TRL).    
    AUD  Australian dollar    
    CAD  Canadian dollar    
    CNY  Chinese yuan renminbi    
    THB  Thai baht    

    Hírek

    Alkatrészek

    Játék